Εγκυμοσύνη και Οδοντιατρική Φροντίδα

Κώστας Ν. Παναγιωτίδης

Χειρούργος Γυναικολόγος Μαιευτήρας

MRCOG, MSc, MD

Ειδικεύεται σε προηγμένο επίπεδο γυναικολογικής ενδοσκόπησής, ιδιαίτερα πάνω στη γονιμότητα, συμπεριλαμβανομένων υστεροσκοπικών και λαπαροσκοπικών διαγνωστικών ή συμβατικών χειρουργείων, συντηρητικών ή ριζικών. Επίσης ειδικεύεται στη διαχείριση υπο-γόνιμων ζευγαριών και αναπαραγωγικής ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικό να φροντίζουμε καλά τα δόντια και τα ούλα μας. Η εγκυμοσύνη προκαλεί ορμονικές αλλαγές που ενισχύουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουλίτιδας, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να επηρεάσει την υγεία του αναπτυσσόμενου μωρού.
Εν συντομία παρακάτω δίνονται συμβουλές που θα βοηθήσουν να διατηρείται η καλή στοματική υγεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Πριν την εγκυμοσύνη
Για τις γυναίκες που προετοιμάζονται για εγκυμοσύνη ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι μια από τις προτεραιότητες σε ότι αφορά τους ιατρικούς ελέγχους πριν την σύλληψη. Η εξέταση αυτή πρέπει να περιλαμβάνει προηγμένης τεχνολογίας καθαρισμό (υπέρηχο και αεροστίλβωση GBT καθοδηγούμενη αφαίρεση βιουμενίου), ο ιστός των ούλων μπορεί να εξεταστεί προσεκτικά και τυχόν προβλήματα στοματικής υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά και προληπτικά πριν από την εγκυμοσύνη με ολοκληρωμένο πλάνο θεραπείας.

Οδοντιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Ενημερώστε τον οδοντίατρό όπως και τον γιατρό εάν είστε έγκυος. Η συνεργασία μεταξύ γυναικολόγου και οδοντιάτρου είναι άκρως αποτελεσματική εάν έχει επιτευχθεί από την αρχή της κύησης. Δυστυχώς ακόμη στις μέρες μας πολλές είναι γυναίκες που αμελούν την οδοντιατρική τους υγιεινή κατά τη διάρκεια της κύησης και αυτό λόγω έλλειψής πληροφόρησης ή και λόγω αδιαφορίας από μέρους ιατρικών υπηρεσιών. Δυστυχώς είναι εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα να εκτιμηθεί η οδοντιατρική κατάσταση της εγκυμονούσας από ιατρό για το κατά πόσο χρειάζεται παραπεμπτικό σε οδοντίατρο η όχι. Η προκατάληψη ίσως και η άγνοια ότι οδοντιατρική εξέταση δεν χρειάζεται ή και ότι ίσως μπορεί να γίνει αργότερα μετά την γέννα χωρίς αρχική οδοντιατρική εκτίμηση από οδοντίατρο δεν πρέπει να υφίσταται …..

Πρέπει να ξέρουν οι μέλλουσες μαμάδες ότι:
– Η τακτική οδοντιατρική φροντίδα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
– Μπορεί να γίνει και οποιαδήποτε επείγουσα διαδικασία.
– Τα περισσότερα τοπικά αναισθητικά είναι αποδεκτά και ασφαλή για χρήση σε εγκύους.
– Όλες οι προαιρετικές οδοντιατρικές επεμβάσεις, ωστόσο, θα πρέπει να αναβάλλονται για μετά τον τοκετό. Πριν κλείσετε το ραντεβού σας στον οδοντίατρο, συμβουλευτείτε τον μαιευτήρα για να δείτε εάν έχει ιδιαίτερες προφυλάξεις/οδηγίες ιδιαίτερα για τις κυήσεις υψηλού μαιευτικού κίνδυνου.
– Να υπάρχει ιστορικό/ φάκελος όπου να αναγράφονται τι φάρμακα παίρνει η ασθενής και ποιο είναι το πλάνο για την γέννα ( πιθανή ημερομηνία εάν είναι προγραμματισμένη καισαρική κλπ ). Ο οδοντίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει το σχέδιο οδοντιατρικής θεραπείας σας με βάση αυτές τις πληροφορίες.
– Οι οδοντικές ακτινογραφίες μπορούν να γίνουν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο οδοντίατρός είναι εξαιρετικά προσεκτικός για να προστατεύσει την εγκυμονούσα και το μωρό, χρησιμοποιώντας ποδιά προστασίας της κοιλιάς και του θυρεοειδούς αδένα στο λαιμό. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει κάνει τις ακτίνες Χ πολύ πιο ασφαλείς σήμερα από ό,τι τις προηγούμενες δεκαετίες, παράγοντας εξαιρετικές ευκρινείς εικόνες με λιγότερη ακτινοβολία, τέλος το πεδίο εκπομπής ακτινών Χ είναι πάρα πολύ περιορισμένο και είναι πολύ μακριά από την μήτρα και το έμβρυο/Μωρό
– Μην παραλείπετε το ραντεβού για οδοντιατρικό έλεγχο απλώς και μόνο επειδή είστε έγκυος. Η τακτική εξέταση είναι σημαντική επειδή η εγκυμοσύνη προκαλεί ορμονικές αλλαγές που θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο για περιοδοντική νόσο και για ευαίσθητα ούλα που αιμορραγούν εύκολα, μια κατάσταση που ονομάζεται ουλίτιδα εγκυμοσύνης. Συχνά εμφανίζεται συμπωματική ουλίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μάλιστα εάν υπάρχει ήδη σημαντική ασθένεια των ούλων, η εγκυμοσύνη μπορεί να την επιδεινώσει.
– Προσοχή πρέπει να δίνεται σε τυχόν αλλαγές στα ούλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν εμφανιστεί ευαισθησία, αιμορραγία ή πρήξιμο των ούλων οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλό είναι να μιλήστε με τον οδοντίατρο ή τον περιοδοντολόγο το συντομότερο δυνατό.
– Ακολουθήστε καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής για να αποτρέψετε και να μειώσετε τα προβλήματα στοματικής υγείας, τα οποία περιλαμβάνουν αποτελεσματικό βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (βέλτιστο με χρήση ηλεκτρικής βούρτσας), χρήση οδοντικού νήματος ή βουρτσάκια μεσοδοντίων μία φορά την ημέρα και χρήση ήπιου αντιμικροβιακού στοματικού διαλύματος.
– Η ακροριζικές βλάβες που δεν βελτιώνονται χρειάζονται να αντιμετωπιστούν από τον οδοντίατρο. Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν αντιβιοτικά ως και εξαγωγή του προσβεβλημένου δοντιού.
– Ιδιαίτερη και συχνή προσοχή συνιστάται για τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματά όπου οι καθαρισμοί είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη περι-εμφυτευματίτηδας

Διαχείριση της πρωινής ναυτίας
– Εάν η πρωινή ναυτία εμποδίζει το βούρτσισμα των δοντιών, η αλλαγή σε μια ήπιας γεύσης οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει την τάση εμετού. Ζητήστε από τον οδοντίατρό περισσότερες πληροφορίες και από τον μαιευτήρα κατάλληλη αντιεμετική φαρμακευτική αγωγή. Το στόμα το ξεπλένουμε με νερό ή με ήπιο στοματικό διάλυμα που βοηθά να μειωθεί η επίπτωση οξύτητας του εμετού στο στοματικό επιθήλιο και στα δόντια, σε περιπτώσεις συχνών εμετών.

Διατροφική προσοχή για τα ούλα και τα δόντια κατά τη διάρκεια της κύησης
– Να αποφεύγονται τα σνακ με ζάχαρη. Η λαχτάρα για γλυκό είναι συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, όσο πιο συχνά καταναλώνονται σνακ χωρίς να ακολουθεί βούρτσισμα των δοντιών, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης τερηδόνας. Αυτό συμβαίνει διότι πολλά βακτήρια επωφελούνται από τα σάκχαρα τα μεταβολίζουν σε τοξικές για τα ούλα και δόντια ουσίες, προκαλώντας τη καταστροφή των δοντιών από τερηδόνα. Τα βακτήρια αυτά πολλαπλασιάζονται γρηγορά δημιουργώντας την πέτρα που εμφανίζεται μεταξύ των ούλων και δοντιών η οποία μπορεί να γίνει εστία μόλυνσης και περιοδοντίτιδας.
– Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα πρώτα δόντια του μωρού αρχίζουν να αναπτύσσονται περίπου 3 μήνες μετά την εγκυμοσύνη. Οι υγιεινές δίαιτες που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί και γιαούρτι είναι μια καλή πηγή αυτών των βασικών μετάλλων και είναι καλές για τα αναπτυσσόμενα δόντια, τα ούλα και τα οστά του μωρού.

Ασθένεια των ούλων και πρόωρος τοκετός
Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της νόσου των ούλων και του πρόωρου τοκετού. Διαπίστωσαν ότι οι έγκυες γυναίκες με χρόνια ουλίτιδα είχαν τέσσερις έως επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα (πριν από την εβδομάδα 37) και λιποβαρή μωρά σε σχέση με μητέρες με υγιή ούλα.
Οι μητέρες με τη σοβαρότερη περιοδοντική νόσο γέννησαν τα περισσότερα πρόωρα, στις 32 εβδομάδες. Δεν είναι σαφές εάν η θεραπεία της ουλίτιδας μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού πάντως η πρόληψη της ουλίτιδας είναι σχετικά απλή με τη βοήθεια του οδοντιάτρου και το όφελος από αυτή τη διαδικασία για την εγκυμονούσα υπερτερεί σε σχέση με τις καταστροφικές συνέπειες μιας πρόωρης γέννας τόσο για το νεογέννητο μωρό αλλά και για την ασθενή (επείγουσα καισαρική κλπ.)

Όγκοι εγκυμοσύνης στο στόμα
Μερικές φορές σχηματίζεται ένα μεγάλο εξόγκωμα με βαθύ κόκκινο σημάδια σε φλεγμονή των ούλων, συνήθως κοντά στην άνω γραμμή των ούλων. Το κόκκινο εξόγκωμα γυαλίζει, μπορεί να αιμορραγεί και να σχηματίσει κρούστα και μπορεί να δυσκολέψει το φαγητό και την ομιλία και να προκαλέσει δυσφορία. Αυτή η στοματική δομή / εξόγκωμα που αναπτύσσεται το περιγράφουμε ως κοκκίωμα εγκυμοσύνης. Συνήθως εμφανίζονται κατά το δεύτερο τρίμηνο δεν είναι καρκινικά και δεν μπορούν να εξαπλωθούν.
Ένας κοκκίωμα εγκυμοσύνης είναι μια ακραία φλεγμονώδης αντίδραση σε έναν τοπικό ερεθισμό (όπως σωματίδια τροφής ή πλάκα). Οι όγκοι εμφανίζονται σε έως και 10% των εγκύων γυναικών και συχνά σε γυναίκες που έχουν επίσης ουλίτιδα εγκυμοσύνης. Τα κοκκιώματα εγκυμοσύνης είναι επίσης γνωστά με άλλα ονόματα, όπως πυογόνο κοκκίωμα, λοβιακό τριχοειδές αιμαγγείωμα και επουλίδα εγκυμοσύνης.
Τα κοκκιώματα εγκυμοσύνης συνήθως εξαφανίζονται μόνα τους μετά τη γέννηση του μωρού. Ωστόσο, εάν ο όγκος παρεμβαίνει στο φαγητό, ο οδοντίατρός ή ένας ειδικός οδοντιατρικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει να τον αφαιρέσει. Αυτό περιλαμβάνει μια απλή διαδικασία που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Ακόμα κι αν το κοκκίωμα αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναπτύσσεται εκ νέου στις μισές περίπου περιπτώσεις.

Μετά την γέννηση του Μωρού
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω είναι εύλογο ότι με συνεννόηση με τον οδοντίατρο μια επανεκτίμηση της στοματικής και οδοντικής κατάστασης είναι αναγκαία. Εάν υπήρχαν προβλήματα με τα ούλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό αμέσως μετά τον τοκετό για να γίνει πλήρης έλεγχος στοματικής υγείας.
Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική περίοδος διαφόρων φυσιολογικών αλλαγών που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και την ωρίμανση μιας νέας ζωής. Κάθε εγκυμονούσα πρέπει να ενθαρρύνεται να αναζητήσει ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Η αποτυχία αντιμετώπισης των αναπτυσσόμενων οδοντιατρικών προβλημάτων επηρεάζει αρνητικά την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του αγέννητου παιδιού.
Ένα δίκτυο επαγγελματιών υγείας, που είναι εκπαιδευμένοι και με αυτοπεποίθηση αναλαμβάνουν την παρακολούθηση ασθενών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της συνολικής ευημερίας και της εγκύου και του αναπτυσσόμενου εμβρύου.
Οι επαγγελματίες οδοντιατρικής φροντίδας θα πρέπει να εκπαιδεύονται αποκτώντας μια βασική κατανόηση των υποκείμενων φυσιολογικών αλλαγών της εγκυμοσύνης, των επιρροών που σχετίζονται με τη χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της κύησης και πώς αυτές μπορεί να αλληλοεπιδρούν με την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας.
Εξίσου όμως και οι μαιευτήρες και οι μαίες θα πρέπει να έχουν μια βασική εκπαίδευση για το τι σημαίνει βέλτιστη οδοντιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της κύησης (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννα ) ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τα οδοντιατρικά συμπτώματα και να παραπέμπουν την ασθενή έγκαιρα στον ειδικό οδοντίατρο.
Αυτή η κατανόηση βοηθά την ανάπτυξη ενός σχεδίου θεραπείας και την παροχή των απαραίτητων ιατρικών, διατροφικών, και οδοντιατρική φροντίδα, καθώς και προετοιμασία του επαγγελματία να μπορεί να πληροφορήσει αποτελεσματικά τις
εγκύους σε σχετικά θέματα, όπως η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής
ή την ανάγκη αποφυγής χημικών ή ουσιών που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα δύο η μητέρα ή το παιδί.

Στο Ιατρείο μου στην Αττική Ιατρική με χαρά προσφέρεται η παραπάνω υπηρεσία γυναικολογικού και μαιευτικού ελέγχου σε συνεργασία με εξειδικευμένο οδοντίατρο σε ότι αφορά την οδοντιατρική εκτίμηση και οδοντιατρική θεραπεία γυναικών που προετοιμάζονται για κύηση, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα τόσο στο γυναικολογικό ιατρείο αλλά και στο οδοντιατρικό ιατρείο που παραπέμπω τις ασθενείς μου.

Κώστας Ν. Παναγιωτίδης
Χειρούργος, Γυναικολόγος, Μαιευτήρας MRCOG, MSc, MD
Κ: 690 793 5375 μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Αττική Ιατρική: 210 6668610 – 210 6665044

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύσουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση.

View more
Cookies settings
Αποδοχή
Απόρριψη
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY)

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η εταιρεία ΔΕΔΕΣ ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (στο εξής η Εταιρεία Υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων ΥΕΔ) ενδιαφερόμαστε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας τους. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου στην οποία εξηγούμε πώς επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς δηλώνει ο χρήστης οπουδήποτε στην Ιστοσελίδα μας προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη νομιμότητα των σχετικών συναλλαγών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (ΕΚ 2016/679 GDPR), ePrivacy directive (2002/58/EC, τροπ. 2009/136/EC) όπως ισχύουν σήμερα σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η ΔΕΔΕΣ ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ η οποία εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής επί της οδού Σολωμού 61.

Η παρούσα Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης. Στην αρχή της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. η Εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σύμφωνα με το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι όροι αυτοί ενδέχεται να αλλάζουν οπότε οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να τους ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε την παρούσα Πολιτική περιοδικά, καθόσον ενδέχεται να την τροποποιούμε ανά χρονικά διαστήματα.

Χρησιμοποιούμε τη δημοφιλή μέθοδο SSL (Secure Socket Layer) για την επίσκεψη του ιστοτόπου μας σε συνδυασμό με το υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα περιήγησης. Πρόκειται γιά μια κρυπτογράφηση 256-bit. Αν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση 256-bit, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία v3 των 128 bit. Η κρυπτογράφηση μίας σελίδας του ιστοτόπου μας εμφανίζεται από την κλειστή αναπαράσταση του εικονιδίου κλειδιού ή κλειδώματος στην κάτω γραμμή κατάστασης του προγράμματος περιήγησης η Εταιρεία λαμβάνει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας από τυχαία ή εκ προθέσεως χειραγώγηση, μερική ή ολική απώλεια, καταστροφή ή από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων. Τα μέτρα ασφαλείας μας βελτιώνονται συνεχώς σύμφωνα με τις τεχνολογικές εξελίξεις. η Εταιρεία καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς τηρούνται και αποθηκεύονται από εμάς μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;

Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

2.1 Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι χρήστες, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα τους στην Εταιρεία έχουν τα εξής Δικαιώματα:

2.2 Δικαίωμα πρόσβασης

Σύμφωνα με το άρθρο 15 ΓΚΠΔ έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε. Συγκεκριμένα, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς επεξεργασίας, την κατηγορία των προσωπικών δεδομένων, τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους έχει γνωστοποιηθεί τα δεδομένα σας ή ο σχεδιαζόμενος χρόνος αποθήκευσης, η ύπαρξη δικαιώματος για τη διόρθωση, τη διαγραφή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας ή την αντίθεση της επεξεργασίας αυτών Προς το σκοπό αυτό μπορείτε να μας αποστείλετε e-mail στο gdpr@citysline.gr

2.3 Δικαίωμα διόρθωσης:

Σύμφωνα με το άρθρο 16 ΓΚΠΔ, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωσή τους αν είναι ελλιπή, αποστέλλοντας e-mail στο gdpr@citysline.gr

2.4 Δικαίωμα διαγραφής:

Σύμφωνα με το άρθρο 17 ΓΚΠΔ έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε από εμάς την διαγραφή αποθηκευμένων προσωπικών δεδομένων τα οποία επεξεργάζεται η Εταιρεία ιδίως όταν:

 • Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία.

 • Η επεξεργασία των δεδομένων σας στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας και ανακαλείτε τη συγκατάθεση αυτή.

 • Τα δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα.

Το ανωτέρω δικαίωμα δεν υφίσταται ιδίως όταν:

 • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

 • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης της Εταιρείας που επιβάλλει την επεξεργασία.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματός σας και σε περίπτωση μη ικανοποίησης, για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@citysline.gr.

2.5 Δικαίωμα εναντίωσης:Σύμφωνα με το άρθρο 21 ΓΚΠΔ

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της Εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@citysline.gr

2.6 Δικαίωμα εναντίωσης στην απευθείας εμπορική προώθηση:

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

Μπορείτε να δηλώσετε τη σχετική επιθυμία σας με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε e-mail με προωθητικό περιεχόμενο

 • Αποστέλλοντας e-mail στο gdpr@citysline.gr

2.7 Δικαίωμα στην φορητότητα:

Σύμφωνα με το άρθρο 20 ΓΚΠΔ στις περιπτώσεις που η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα στηριζόμενη στη συγκατάθεσή σας ή βάσει σύμβασης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτο πρόσωπο. Το ανωτέρω δικαίωμα αφορά μόνο αφορά μόνο προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς σε εμάς.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@citysline.gr

2.8 Δικαίωμα περιορισμού:

Σύμφωνα με το άρθρο. 18 ΓΚΠΔ έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων και μέχρι η Εταιρεία να επαληθεύσει την ακρίβεια αυτών. Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι παράνομη και αντιτάσσεστε στη διαγραφή τους ζητώντας αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους. Όταν η Εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά σας είναι απαραίτητα για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

 • Όταν αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των δεδομένων σας από την Εταιρεία που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της τελευταίας και μέχρι να επαληθευθεί ή ύπαρξη οι μη νόμιμων λόγων της Εταιρεία που υπερισχύουν των ελευθεριών ή δικαιωμάτων σας.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο gdpr@citysline.gr

2.9 Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή:

Ως Υποκείμενο των δεδομένων που μας παρέχετε μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ασκήσετε τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ενημέρωσης και πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής (δικαίωμα στην λήθη), περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας και του δικαιώματος αντίρρησης ως προς την επεξεργασία με χρήση των κατάλληλων εντύπων. Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας Δεδομένων gdpr@citysline.gr δωρεάν εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.

Έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr Τα δικαιώματά μου Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

3. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

3.1 Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για θεμιτούς και νόμιμους σκοπούς που συνδέονται με την εκπλήρωση των έννομων συμφερόντων της και δεν τα μεταβιβάζει, πωλεί, εκχωρεί ή ανταλλάσσει με κανένα τρίτο πρόσωπο εκτός της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι αξιόπιστη, ακριβής και πλήρης.

3.2 Σε περίπτωση κατά την οποία οι χρήστες της ιστοσελίδας, παρέχουν οικειοθελώς προσωπικά τους δεδομένα (π.χ. το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση του e-mail), η Εταιρεία δύναται να τα συγκεντρώνει σε αρχείο και να τα επεξεργάζεται για τον κάτωθι αναφερόμενο σκοπό.

3.3 Σκοπός της επεξεργασίας είναι η κατά συναίνεση των φορέων των προσωπικών δεδομένων επικοινωνία, για την παροχή διαφημιστικού χώρου ή στην περίπτωση που ο επισκέπτης επιθυμεί να γίνει μέλος της Ιστοσελίδας μας προκειμένου να μπορεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών της, όπως είναι η αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter) ή η αποστολή ενημερωτικού υλικού, η οποία έχει διαφημιστικούς σκοπούς και προωθεί τις υπηρεσίες της εταιρείας προς τους ενδιαφερόμενους.

3.4 Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία. Οποιαδήποτε επικοινωνία με το διαχειριστή της ιστοσελίδας γίνεται με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση gdpr@citysline.gr

3.5 Η Εταιρεία και εφόσον ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν:

(α) O χρήστης εγγράφεται στην υπηρεσία λήψης ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου (newsletter) του www.citysline.gr τότε συλλέγεται υποχρεωτικά:

 • Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail).

(β) Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στη σχετική φόρμα επικοινωνίας από την οποία συλλέγονται τα εξής:

 • Ονοματεπώνυμο

 • Email

 • Τηλέφωνο

(γ) Για την υποβολή των στοιχείων σας σε οποιαδήποτε φόρμα θα πρέπει να αποδεχτείτε τα Cookies της ιστοσελίδας μας.

3.6 Τα δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας όπως αναφέρονται ανωτέρω και η νομική βάση επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 6 παρ. 6 του Κανονισμού, είναι η άσκηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας μας. Σε κάθε περίπτωση δικαιούσθε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή με τη διαδικασία που έχει αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο.

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αντιταχτείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

3.7 Ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία – Newsletters

Εφόσον ο χρήστης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή προς αυτόν ενημερωτικού ή/και προωθητικού υλικού για διαφημιστικούς λόγους, η διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στο MailChimp, πάροχο υπηρεσιών & μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας, αποστέλλοντας e-mail στο gdpr@citysline.gr και το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή της λήψης των ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων μας. Σε κάθε newsletter που λαμβάνετε έχετε επίσης τη δυνατότητα κατάργησης της αποστολής (unsubscribe) με σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του email. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στις παραπάνω βάσεις δεδομένων, μέχρι να ζητήσετε ρητά την αφαίρεσή της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας χρήση των συνδέσμων διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε ή ζητώντας την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν ζητάτε την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στείλτε μας το email σας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα αλληλογραφίας.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να αποκτήσετε τη συγκατάθεση των γονέων, κηδεμόνων ή ασκούντων τη γονική μερίμνα, πριν συνδεθείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς ή ενημερωτικούς λόγους, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Αν η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει στη βάση μας τότε θα λαμβάνετε περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.

4. ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

4.1 Η Εταιρεία δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας σε κανένα τρίτο φορέα.

4.2 Η Εταιρεία μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν (δεν ισχύουν όλοι οι όροι ταυτόχρονα):

Έχει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων.

Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών των χρηστών. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες της ιστοσελίδας καταθέτουν σε αυτήν μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς την Εταιρεία.

• Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

5. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

5.1 Πληροφορίες που λαμβάνουμε αυτόματα όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μαςΕνδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα παρακολούθησης συμπεριφοράς από την Ιστοσελίδα, όπως τον τρόπο που τη χρησιμοποιείτε, ποιες σελίδες επισκέπτεται ένας χρήστης, ο χρόνος παραμονής του στον ιστότοπο, ο αριθμός των σελίδων που επισκέφθηκε, από ποιες ιστοσελίδες κατέληξε στον εταιρικό μας ιστότοπο. Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να αποθηκεύονται σε τρίτες υπηρεσίες όπως το Google Analytics για το σκοπό της βελτίωσης των διαφημιστικών ενεργειών που πραγματοποιεί η Εταιρεία. Αυτά τα δεδομένα δεν ταυτοποιούν τους χρήστες και τα στοιχεία αυτά διατηρούνται για διάστημα έως δύο (2) ετών. Όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:

 • τη διεύθυνση IP σας,

 • την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας στην Ιστοσελίδα,

 • την διεύθυνση URL παραπομπής (δηλαδή την ιστοσελίδα από την οποία προήλθε ο χρήστης),

 • τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί στον διαδικτυακό μας τόπο,

 • πληροφορίες για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας (τύπος του προγράμματος περιήγησης ιστού και έκδοση, λειτουργικό σύστημα κ.τ.λ.).

5.2 Κατά τη χρήση της ιστοσελίδας συλλέγονται και αποθηκεύονται σε log files του server μας στοιχεία όπως η διεύθυνση IP του χρήστη, ο φυλλομετρητής (browser) του, το λειτουργικό του σύστημα, η ημερομηνία και η ώρα κάθε κλήσης προς τους server μας και άλλα παρεμφερή στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τον χρήστη, χρειάζονται όμως για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των server μας , αλλά και την προστασία της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια και εφόσον έχουμε λάβει την συγκατάθεσή σας κατά τα ανωτέρω, μπορούμε να παρέχουμε τα στοιχεία αυτά σε διαφημιστές και άλλους συνεργάτες, για την βελτίωση των Υπηρεσιών μας ή για την παροχή άλλων παράπλευρων υπηρεσιών. Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να συνδεθεί με την ταυτότητα ή άλλα Προσωπικά Δεδομένα των μεμονωμένων χρηστών. Επιτρέπουμε σε τρίτες εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις ή/και να συλλέγουν ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν ανώνυμα, μη προσωπικά αναγνωρίσιμα/ταυτοποιήσιμα στοιχεία, κατά τις επισκέψεις σας στην Ιστοσελίδα ή σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις για υπηρεσίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν.

5.3 Εφαρμογές Τρίτων Google Analytics (Google Inc.)

Για σκοπούς διαφήμισης, παρέχονται δεδομένα επισκεψιμότητας σε τρίτες υπηρεσίες, όπως η πλατφόρμα Google και Facebook με σκοπό την εμφάνιση διαφημιστικών μηνυμάτων. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για διάστημα έως 2 ετών. Η υπηρεσία ανάλυσης Google Analytics παρέχεται από την Google Inc. ("Google") και χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται για να παρακολουθεί και να εξετάζει τη χρήση αυτής της Εφαρμογής, να εκπονεί αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητές της και να τις μοιράζεται με άλλες υπηρεσίες της Google. Η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για να δημιουργήσει συμφραζόμενα και να προσαρμόσει τις διαφημίσεις του δικού της διαφημιστικού δικτύου. Συλλέγονται προσωπικά δεδομένα: Cookies και Δεδομένα χρήσης.Πολιτική απορρήτου

5.4 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στον ιστότοπό μας τοποθετούμε – σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ - Social Plug-ins από τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter και Instagram, προκειμένου ο ιστότοπός μας να γίνει πιο γνωστός. Αυτός ο εμπορικός σκοπός πρέπει να θεωρηθεί ως έννομο συμφέρον σύμφωνα με την διάταξη του ΓΚΠΔ. Η ευθύνη για αυτήν την συμβατή με την προστασία των προσωπικών δεδομένων λειτουργία πρέπει να διασφαλίζεται από τους αντίστοιχους παρόχους. Η ενσωμάτωση των plug-ins από εμάς γίνεται μέσω της λεγόμενης μεθόδου «διπλού κλικ» για τον καλύτερο δυνατό τρόπο προστασίας των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας.

α) Facebook

Στην ιστοσελίδα μας, χρησιμοποιούνται τα plugins του Facebook για την εξατομίκευση της χρήσης τους. Γι 'αυτό χρησιμοποιούμε το κουμπί "LIKE" ή "SHARE". Πρόκειται γιά μια προσφορά από το Facebook.

Εάν επισκέπτεστε μια σελίδα του ιστοτόπου μας που περιέχει ένα τέτοιο plugin, ο δικός σας Browser δημιουργεί άμεση σύνδεση με τους διακομιστές του Facebook. Το περιεχόμενο των plugins μεταφέρεται από το Facebook απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας και ενσωματώνεται από αυτό στον ιστότοπό μας.

Με την ενσωμάτωση των plugins, το Facebook λαμβάνει τις πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο περιηγητής σας στην αντίστοιχη σελίδα του ιστοτόπου μας, ακόμη και αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook ή δεν έχετε συνδεθεί με το Facebook. Αυτές οι πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP) μεταδίδονται από το πρόγραμμα περιήγησής σας απευθείας σε ένα διακομιστή του Facebook στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί.Εάν συνδέεστε με το Facebook, το Facebook μπορεί να συνδέσει την επίσκεψη στον ιστότοπό μας απευθείας με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Εάν αλληλεπιδράτε με τα plugins, για παράδειγμα πιέζοντας το κουμπί "LIKE" ή "SHARE", οι αντίστοιχες πληροφορίες μεταδίδονται απευθείας σε ένα διακομιστή Facebook και αποθηκεύονται εκεί. Οι πληροφορίες θα δημοσιεύονται επίσης στο Facebook και θα εμφανίζονται στους φίλους σας στο Facebook. Το Facebook μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για σκοπούς διαφήμισης, έρευνας αγοράς και εξατομικευμένων σελίδων στο Facebook. Για το σκοπό αυτό το Facebook δημιουργεί προφίλ χρηστών, σχετικά με ενδιαφέροντα, σχέσεις κλπ, για να αξιολογήσει για παράδειγμα τη χρήση της ιστοσελίδας μας σε σχέση με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο Facebook, για να ενημερώσει άλλους χρήστες του Facebook σχετικά με τις δραστηριότητές σας στον ιστότοπό μας και να παρέχει άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη χρήση του Facebook.Αν δεν θέλετε το Facebook να συνδέσει τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας μας με το λογαριασμό σας στο Facebook, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το Facebook προτού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.

Για τον σκοπό και το εύρος της συλλογής δεδομένων και την περαιτέρω επεξεργασία και χρήση των δεδομένων από το Facebook, καθώς και τα σχετικά δικαιώματα και ρυθμίσεις σχετικά με την προστασία του απορρήτου σας, ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου (https://www.facebook.com/about/privacy/) του Facebook.

β) Twitter

Στην ιστοσελίδα μας ενσωματώνονται plugins του δικτύου σύντομων μηνυμάτων του Twitter Inc. (Twitter). Τα Twitter- plugins (κουμπί tweet) μπορούν να αναγνωριστούν από το λογότυπο Twitter στην ιστοσελίδα μας. Μια επισκόπηση των κουμπιών tweet μπορείτε να βρείτε εδώ (https://about.twitter.com/resources/buttons).

Όταν επισκέπτεστε μια σελίδα του ιστοτόπου μας που περιέχει ένα τέτοιο πρόσθετο, δημιουργείται μια άμεση σύνδεση μεταξύ του προγράμματος περιήγησής σας και του διακομιστή Twitter. Το Twitter λαμβάνει τις πληροφορίες που έχετε επισκεφτεί στον ιστότοπό μας με τη διεύθυνση IP σας. Εάν πατήσετε το κουμπί "tweet" του Twitter, ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Twitter, μπορείτε να συνδέσετε τα περιεχόμενα των σελίδων μας με το προφίλ σας του Twitter. Αυτό επιτρέπει στο Twitter να συνδέσει την επίσκεψή σας στις σελίδες μας με το λογαριασμό χρήστη σας. Επισημαίνουμε ότι ως πάροχοι των ιστοσελίδων μας δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των μεταφερόμενων δεδομένων και τη χρήση τους από το Twitter.Αν δεν θέλετε το Twitter να συνδέσει την επίσκεψή σας στις σελίδες μας, αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Twitter. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην πολιτική απορρήτου του Twitter (https://twitter.com/privacy).

γ) Instagram

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί plugins του κοινωνικού δικτύου Instagram, της εταιρίας Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ( "Instagram").

Τα plugins επισημαίνονται με το λογότυπο Instagram, για παράδειγμα με τη μορφή κάμερας Instagram.

Όταν επισκέπτεστε μια σελίδα του ιστοτόπου μας που περιέχει ένα τέτοιο πρόσθετο, το πρόγραμμα περιήγησής σας συνδέεται απευθείας με τους διακομιστές του Instagram. Το περιεχόμενο των plugins μεταδίδεται από το Instagram απευθείας στον Browser σας και ενσωματώνεται στη σελίδα μας. Μέσω αυτής της ενσωμάτωσης, το Instagram λαμβάνει τις πληροφορίες στις οποίες ο Browser σας έχει πρόσβαση στην αντίστοιχη σελίδα του ιστοτόπου μας, ακόμα κι αν δεν έχετε προφίλ στο Instagram ή δεν είστε συνδεδεμένοι στο Instagram.

Αυτές οι πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP) αποστέλλονται από το πρόγραμμα περιήγησης απευθείας σε ένα διακομιστή Instagram στις Η.Π.Α. και αποθηκεύονται εκεί. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο Instagram, το Instagram μπορεί να συσχετίσει άμεσα την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας με το λογαριασμό σας στο Instagram. Εάν αλληλεπιδράτε με τα plugins, για παράδειγμα, πατώντας το κουμπί "Instagram", οι πληροφορίες αυτές διαβιβάζονται απευθείας σε ένα διακομιστή Instagram και αποθηκεύονται εκεί.

Οι πληροφορίες θα καταχωρηθούν στον λογαριασμό σας στο Instagram και θα εμφανιστούν εκεί στις επαφές σας. Εάν δεν θέλετε οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας μας να συνδέονται απευθείας με το λογαριασμό σας στο Instagram, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από το Instagram πριν να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου (https://help.instagram.com/155833707900388) του Instagram.

6. COOKIES

6.1 Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στο web browser του υπολογιστή σας και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τον υπολογιστή σας την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας ή για να ενεργοποιήσετε κάποιες λειτουργίες στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Αυστηρά απαραίτητα cookies

Cookies περιόδου σύνδεσης

Cookies επιδόσεων

Cookies στόχευσης / διαφήμισης

6.2 Για την ομαλή λειτουργία των ιστοσελίδων της η Εταιρεία χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται από τον browser του χρήστη στον υπολογιστή του. Με τη χρήση των cookies η Εταιρεία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που δεν θα ήταν δυνατές χωρίς αυτά. Οι χρήστες μπορούν να διαγράφουν από τον browser τους τα cookies, αλλά και να τα απενεργοποιούν.

Αν δεν επιθυμείτε τα cookies, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

 • Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας για να διαγράψετε ή να αποτρέψετε να αποθηκεύονται τα cookies στον υπολογιστή σας ή στη φορητή συσκευή σας, χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση. Το τμήμα «βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας παράσχει πληροφορίες για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των cookies σας.

 • Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookies σε σχέση με την Ιστοσελίδα ακολουθώντας τον σύνδεσμο (link) με τον τίτλο “Cookies” στο κάτω μέρος της Ιστοσελίδας.

7. ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

7.1 Μέσα από την ιστοσελίδα μας δε συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικές πληροφορίες από ανηλίκους κάτω των 16 ετών χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων/ ή ασκούντων τη γονική μέριμνα των ανηλίκων. Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, θα διαγράψουμε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας το συντομότερο δυνατό. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχουμε συλλέξει πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

8. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αυτή η πολιτική απορρήτου προσωρινών δεδομένων ισχύει από τις 25 Μαϊου του 2018.

Ως αποτέλεσμα της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτυακού μας τόπου και των προσφορών του ή λόγω αλλαγών στις νομικές ή επίσημες απαιτήσεις, η πολιτική απορρήτου μας μπορεί να αλλάξει. Η τρέχουσα πολιτική απορρήτου μπορεί να προβληθεί και να εκτυπωθεί από εσάς ανά πάσα στιγμή στη διεύθυνση https://www.citysline.gr/privacy-policy

ΔΕΔΕΣ ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σολωμού 61, Περιστέρι Αττικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 210 5777 043

Email: gdpr@citysline.gr

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-449616067');
Save settings
Cookies settings